Mac & Cheese Mudah Dan Sedap

by - 10:57 PG

Mac & Cheese Mudah Dan Sedap. Hi korang! CH jarang update kat blog ni sebab asyik masak resepi yang sama saja. Jadi tak ter'update' lah blog ni. Hihi... Semalam memenuhi tekak anak-anak nak makan macaroni carbonara tapi nak letak cheese banyak-banyak. Oooo nak mac & cheese rupanya. So, terjadilah Mac & Cheese cara CH.. 

Mac & Cheese Mudah Dan Sedap,Mac & Cheese Mudah Dan Sedap, mac & cheese, cheese, cheedale, Mozzarella Cheese, Emborg, Prego, sos prego, prego sos spageti berkrim, sos carbonara, prego carbonara sauce, cara mudah buat mac & cheese, sedapnya mac & cheese, buat sendiri mac & cheese, bebola daging, meatball, prego sauce chicken mushroom, sos prego ayam cendawan, review sos prego, emborg cheese, emborg cheese mozzarella, sos carbonara, sos spaghetti, resepi sos carbonara, sos carbonara mudah dan sedap, resepi sos putih spageti, resepi sos carbonara mudah dan sedap, macaroni, cara masak macaroni. makaroni, sedapnya macaroni, mudahnya masak macaroni, resepi berbuka, resepi kesukaan anak, resepi makaroni, sedapnya makaroni, resepi mac & cheese, mac and cheese, cara masak mac & cheese, bahan untuk mac and cheese
Mac & Cheese Mudah Dan Sedap

Kali ini CH guna Prego Sos spageti Berkrim Ayam Cendawan. Saja nak try sebab selalu beli Prego Carbonara Cendawan saja. Sedap rupanya dan tak perlu tambah bahan perasa dah..

Mac & Cheese Mudah Dan Sedap, mac & cheese, cheese, cheedale, Mozzarella Cheese, Emborg, Prego, sos prego, prego sos spageti berkrim, sos carbonara, prego carbonara sauce, cara mudah buat mac & cheese, sedapnya mac & cheese, buat sendiri mac & cheese, bebola daging, meatball, prego sauce chicken mushroom, sos prego ayam cendawan, review sos prego, emborg cheese, emborg cheese mozzarella, sos carbonara, sos spaghetti, resepi sos carbonara, sos carbonara mudah dan sedap, resepi sos putih spageti, resepi sos carbonara mudah dan sedap, macaroni, cara masak macaroni. makaroni, sedapnya macaroni, mudahnya masak macaroni, resepi berbuka, resepi kesukaan anak, resepi makaroni, sedapnya makaroni, resepi mac & cheese, mac and cheese, cara masak mac & cheese, bahan untuk mac and cheese
Prego sos spageti berkrim ayam cendawan

Inilah hasilnya... 

Mac & Cheese Mudah Dan Sedap, mac & cheese, cheese, cheedale, Mozzarella Cheese, Emborg, Prego, sos prego, prego sos spageti berkrim, sos carbonara, prego carbonara sauce, cara mudah buat mac & cheese, sedapnya mac & cheese, buat sendiri mac & cheese, bebola daging, meatball, prego sauce chicken mushroom, sos prego ayam cendawan, review sos prego, emborg cheese, emborg cheese mozzarella, sos carbonara, sos spaghetti, resepi sos carbonara, sos carbonara mudah dan sedap, resepi sos putih spageti, resepi sos carbonara mudah dan sedap, macaroni, cara masak macaroni. makaroni, sedapnya macaroni, mudahnya masak macaroni, resepi berbuka, resepi kesukaan anak, resepi makaroni, sedapnya makaroni, resepi mac & cheese, mac and cheese, cara masak mac & cheese, bahan untuk mac and cheese
Mac & Cheese CH style

Si Bongsu yang paling suka makan Mac & Cheese, macaroni dan spageti carbonara...

Mac & Cheese Mudah Dan Sedap,Mac & Cheese Mudah Dan Sedap, mac & cheese, cheese, cheedale, Mozzarella Cheese, Emborg, Prego, sos prego, prego sos spageti berkrim, sos carbonara, prego carbonara sauce, cara mudah buat mac & cheese, sedapnya mac & cheese, buat sendiri mac & cheese, bebola daging, meatball, prego sauce chicken mushroom, sos prego ayam cendawan, review sos prego, emborg cheese, emborg cheese mozzarella, sos carbonara, sos spaghetti, resepi sos carbonara, sos carbonara mudah dan sedap, resepi sos putih spageti, resepi sos carbonara mudah dan sedap, macaroni, cara masak macaroni. makaroni, sedapnya macaroni, mudahnya masak macaroni, resepi berbuka, resepi kesukaan anak, resepi makaroni, sedapnya makaroni, resepi mac & cheese, mac and cheese, cara masak mac & cheese, bahan untuk mac and cheese

Mac & Cheese Mudah Dan Sedap


Bahan

1 paket macaroni - rebus dan toskan


Bahan Kuah

1 tin Prego Sos Spageti Ayam Cendawan 
1/2 paket daging kisar 
10 biji bebola daging -di potong 4
2 ulas bawang putih - dipotong bulat
2 tin air - sukat guna tin prego
2 sudu besar tepung gandum - bancuhkan dengan sedikit air
Cheese Mozarela 
Cheesedale - 2 keping
garam secukupnya
2 sudu besar planta


Caranya

Panaskan planta sehingga cair dan tumiskan bawang putih sehingga wangi.

Masukkan daging kisar dan masak sehingga sedikit garing. 

Tambah bebola daging dan biarkan sehingga sedikit garing.

Masukkan Prego Sos Spageti Ayam Cendawan dan 2 tin air. Gaul rata dan biarkan sehingga mendidih. 

Tambah bancuhan tepung gandum dan biarkan sehingga mendidih dan sedikit pekat. 

Masukkan garam secukupnya. 

Akhir sekali masukkan macaroni, cheesedale dan mozarela. Gaul rata.

Angkat dan hidangkan ketika masih panas. 



Note:Oh yer, sos carbonara ni boleh makan juga dengan spagetti ataupun fetuchini. Buat lebih dan simpan dalam tempat beku.


Selamat mencuba



You May Also Like

0 comments