Assalamualaikum wbt.Fettuccine Carbonara Dengan Meatball Dan Sosej
Sesekali layan western best juga. Layan tekak dengan masak sendiri. Boleh letak bebola dan sosej banyak-banyak. Memang mabeles lah!
Fettuccine dan sos tu mommy beli masa lori Prego buat promosi di office. Boleh baca di SINI. Harga yang mommy dapat untuk dua jenis pasta dan dua jenis sos adalah RM 16 saja. Tambahan dapat free tabung.
Dah beli, haruslah masak. Oklah resepi kat bawah yer! Simple tapi sedap.
Fettuccine Carbonara Dengan Meatball Dan Sosej
Bahan:1/2 paket Fettuccine - rebus dan toskan
1/2 tin sos carbonara
3 ulas bawang putih - racik bulat2
2 sudu besar minyak zaitun
15 biji bebola daging
3 batang sosej ayam - di potong sederhana tebal
1 cawan air
garam secukupnya
Caranya:
Rebus fettuccine sehingga empuk dan toskan. Ketepikan dahulu.
Panaskan minyak. Goreng sosej terlebih dahulu sehingga sedikit garing. Angkat dan ketepikan
Masukkan bawang putih sehingga wangi. Masukkan juga mixed herb agar fettuccine lebih sedap dan wangi.
Tambah sos carbora, bebola daging dan air. Biarkan sehingga bebola daging masak.
Rasa. Tambah garam jika rasa sos kurang garam
Apabila bebola daging telah masak, tambahkan fettuccine dan sosej.
Gaul Rata.
Angkat dan hidangkan ketika masih panas. Makan sejuk-sejuk pun sedap.
0 comments